Zelfmassage met foamrollers van BLACKROLL

Geschreven door FysioSupplies, 20-10-21 12:13:00
Social Share

Foamrollers worden vaak gebruikt om de spanning en stijfheid van spieren en gewrichten te verminderen. Vooral na een sportieve prestatie verkleven en verharden de zogenaamde fascia waardoor je bewegingsvrijheid wordt beperkt en er eerder blessures optreden. Wat zijn Fascia? In feite worden onze spieren botten, zenuwen, bloedvaten en organen door dit bindweefsel omhuld en met elkaar verbonden. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat fascia-training met een foamroller bijdraagt aan betere prestaties en een sneller herstel. Door fascia te versterken en te versoepelen voorkom en verhelp je rugpijn, schouderpijn, nekpijn, gewrichtspijn en peesontstekingen. Dat maakt zelfmassage met BLACKROLL® foamrollers de ideale toevoeging op traditionele fysiotherapie.

Foamrollers in de praktijk

Wereldwijd gebruiken fysiotherapeuten en artsen foamrollers en stretchbanden bij revalidatieoefeningen. Door druk te creëren op triggerpoints (knopen) en verklevingen in de spieren worden deze losser. Maar ook om blessures te voorkomen raden experts foamrollen aan. Door dit voor de training, tijdens de warming-up, na de training en als cooling-down in je trainingsschema op te nemen voorkomen sporters veel fysieke problemen.

Foamrollen is relatief nieuw

Foamrollen wordt ook wel self-myofascial release genoemd en heeft pas sinds kort zijn intrede gedaan in de fysiotherapie. Het zelf masseren van je lichaam kan met een foamroller of stretchband. Met beide hulpmiddelen zet je druk op je spieren en omliggend bindweefsel waardoor de spanning tijdelijk verminderd en je spieren, pezen en gewrichten als het ware bevrijd worden. Hierdoor krijg je meer bewegingsvrijheid in je kuiten, quadriceps, hamstrings, rug en billen waardoor je makkelijker en op de juiste manier je trainingscyclus kunt afwerken.

Er is een BLACKROLL® foamroller voor elk lichaamsdeel

Foamrollers zijn er in veel verschillende soorten en maten. De grotere zijn 30 tot 45 centimeter. Ideaal voor de grotere spiergroepen zoals rug, bovenbenen en billen. Met de kleinste foamroller van zo’n 15 centimeter kun je heel effectief je voeten, armen en nek aanpakken. Door zijn handzame formaat is deze foamroller ideaal om altijd mee te nemen in je sporttas naar de sportschool of in koffer naar je vakantiebestemming. Steeds meer mensen gebruiken de BLACKROLL® foamroller ook om te ontspannen tijdens het werk. De hele dag achter de laptop kan ervoor zorgen dat onder last van je voeten krijgt. Leg de kleine foamroller op de grond, doe je schoenen uit en masseer je voeten soepel terwijl je werkt.

Producten van BLACKROLL®

18% korting
Blackroll Booster set twin
Special Price € 174,95 Regular Price € 212,73
plus minus
19% korting
Blackroll Twin foam roller
Special Price € 34,94 Regular Price € 43,33
plus minus
23% korting
Blackroll mini flow foam roller black
Special Price € 10,94 Regular Price € 14,28
plus minus
19% korting
Blackroll flow foam roller
Special Price € 34,94 Regular Price € 43,33
plus minus
Blackroll Mini
Vanaf € 7,79 Regular Price € 11,37
plus minus
Blackroll Groove PRO
Vanaf € 38,07 Regular Price € 49,38
plus minus
Blackroll PRO
Vanaf € 32,14 Regular Price € 34,90
plus minus
Blackroll Standaard
Vanaf € 24,95 Regular Price € 31,90
plus minus
17% korting
Blackroll Twister
Special Price € 14,94 Regular Price € 17,91
plus minus
15% korting
Blackroll Groove Standard
Special Price € 34,94 Regular Price € 41,02
plus minus
19% korting
Blackroll MED 45
Special Price € 37,95 Regular Price € 46,96
plus minus
25% korting
Blackroll Standard 45
Special Price € 30,10 Regular Price € 39,91
plus minus
Deel met anderen