Waarom magnesium in je magnesiumolie een positief effect heeft!

Geschreven door FysioSupplies, 09-12-20 08:39:00
Social Share

Zechsal Magnesiumolie is ideaal om te gebruiken wanneer je last hebt van kramp of gespannen spieren. Maar ook om snel en effectief magnesium via de huid op te nemen. De beste plekken om magnesium op te nemen zijn de voeten, oksels en buikstreek. Het magnesium van Zechsal is natuurlijk, zuiver en krachtig; Zechsal Magnesiumolie is de hoogst geconcentreerde (31%) vloeibare vorm van magnesiumchloride, opgelost in water.

Over de producten van Zechsal

Zechsal Magnesiumolie bevat puur magnesium direct afkomstig uit de Zechstein bron en is de hoogst geconcentreerde vloeibare vorm van magnesiumolie, opgelost in water. Het wordt magnesiumolie genoemd omdat het het olieachtig aanvoelt.

Magnesiumolie is zeer geschikt om snel en effectief magnesium via de huid te laten opnemen (de beste plekken hiervoor zijn de voeten, oksels en buikstreek) en wordt gebruikt om op plekken met kramp of gespannen spieren aan te brengen om te behandelen. Ideaal voor magnesiumtherapie en voordelig in gebruik. Zechsal Magnesiumolie geeft nadat het op het lichaam is aangebracht een lichte tinteling en een warm gevoel en duidt erop dat het magnesium wordt opgenomen. De huid wordt aangenaam soepel en ontspant.

28% korting
Zechsal Magnesium Gel 125ml
Special Price € 10,08 Regular Price € 13,95
plus minus
30% korting
Zechsal Skin Balm 50ml
Special Price € 10,47 Regular Price € 14,96
plus minus
19% korting
Zechsallsport Gel 500ml
Special Price € 38,47 Regular Price € 47,58
plus minus
29% korting
Zechsallsport Gel 100ml
Special Price € 10,65 Regular Price € 14,96
plus minus

Waarom magnesium een positief effect heeft

Je lichaam heeft voortdurend magnesium nodig; magnesium is een natuurlijk mineraal en een grote regelaar in het lichaam. Magnesium is hard nodig, net zoals zuurstof en water. Een tekort aan magnesium kan bijdragen aan het ontstaan van allerlei klachten en kwalen zoals o.a. diabetes, depressie en gebrek aan energie. Je lichaam heeft dus altijd voldoende magnesium nodig.

Je lichaam haalt magnesium bijvoorbeeld uit voeding zoals: bepaalde groente, noten en granen. Veelal is dit te weinig. Ook roken, alcohol en stress kan zorgen voor een tekort aan magnesium. Een magnesiumtekort kan zorgen voor pijnlijke spieren, spierkramp, lusteloosheid of vermoeidheid, depressiviteit, hoofdpijn of migraine, slapeloosheid, hartritmestoornissen, hyperactiviteit en slechte concentratie, stress, ruwe huid met jeuk en schilfers. Het is daarom goed om je magnesium niveau aan te vullen. De producten van Zechsal kunnen helpen met het op peil brengen van het magnesiumniveau in het lichaam.

Over Zechsal Magnesiumbad

Een andere manier om je magnesiumbalans te onderhouden is het badderen in badkristallen van magnesium. De kristallen lossen zich uitstekend op in het water en verzorgen de huid. Tevens heeft magnesium een ontspannende werking. Tegenwoordig worden de magnesiumkristallen ook vaak gebruikt in een voetenbadje. De aan te bevelen badtemperatuur is in alle gevallen 37 graden Celsius. De badtijd is minimaal 20 minuten, optimaal is 45 minuten. De frequentie is afhankelijk van uw persoonlijke behoefte.

Het magnesium zorgt voor ontspanning van de spieren en levert een bijdrage aan de volgende lichaamsprocessen:

  • Bevordering van de energiestofwisseling
  • Speelt een rol bij het opbouwen van lichaamseiwit
  • Helpt bij het celdelingsproces
  • Draagt bij aan de geestelijke veerkracht
  • Is belangrijk voor (sterke) tanden
  • Kan zorgen voor verbetering van de huid bij psoriasis
  • Speelt een belangrijke rol in het functioneren van ons zenuwstelsel
31% korting
Zechsal Voetenbad 750gr
Special Price € 8,26 Regular Price € 11,95
plus minus
28% korting
Zechsal Dobberbad 2kg
Special Price € 16,53 Regular Price € 22,95
plus minus
29% korting
Zechsallsport Flakes 1kg
Special Price € 12,81 Regular Price € 17,98
plus minus
Zechsal OptiMSM 500gr
€ 29,95
plus minus

Over de Zechsal bron

Het magnesium in de Zechsal producten wordt gewonnen in Tripscompagnie (vlakbij Veendam) op een plaats waar de Zechstein zee zo’n 250.000.000 jaar geleden is ingedroogd. Deze bron bestaat voornamelijk uit magnesiumchloride en is erkend als de zuiverste (vrij van vervuiling) en het hoogst geconcentreerd. Wil je meer weten over de producten van Zechsal neem dan een kijkje op onze pagina!

Deel met anderen