Verbeter de bloedsomloop en herstel met Normatec

Geschreven door FysioSupplies, 16-07-24 08:00:00
Social Share

Hebben je benen pijn na een zware training? Voel je dat je bloedsomloop verbeterd kan worden? Dan zijn de producten van Normatec gemaakt voor jou. De producten helpen je de volledige bewegingsbereik te behouden. Laten we de wereld van beenbloedsomloop verkennen, het belang ervan begrijpen en je herstelroutine naar een hoger niveau tillen met de nieuwe, compacte Hyperice Normatec herstelboots.

Veelvoorkomende tekenen van slechte bloedsomloop in de benen

Voordat we de technologie achter Normatec bespreken, is het belangrijk om te weten welke signalen kunnen wijzen op een slechte beenbloedsomloop. Heb je vaak last van gevoelloosheid, tintelingen of zwellingen in je benen? Of heb je vaak krampen en spiervermoeidheid? Dan kan het zo zijn dat de bloedsomloop in je benen niet goed is. Andere symptomen kunnen kloppingen, voetpijn, een afwezige hartslag in de voeten, spataderen en zelfs spijsverteringsproblemen omvatten. Als je last hebt van een van deze symptomen, kan dit wijzen op een verminderde bloedcirculatie. Let op deze signalen en neem proactieve stappen om ze aan te pakken en raadpleeg een arts of fysiotherapeut voor medisch advies.

De rol van lichaamsbeweging in het verbeteren van de bloedsomloop

Regelmatige lichaamsbeweging is essentieel voor een goede beenbloedsomloop. Of je nu een toegewijde atleet bent of gewoon een actieve levensstijl hebt, beweging bevordert de bloedstroom. De ritmische contractie en ontspanning van spieren tijdens fysieke activiteit werken als een natuurlijke pomp, die helpt bij het verbeteren van de bloedsomloop in de benen. Activiteiten zoals wandelen, hardlopen, fietsen en zwemmen zijn bijzonder effectief. Zelfs lichte oefeningen zoals yoga en stretching kunnen bijdragen aan een betere bloedsomloop.

Levensstijlveranderingen om circulatieproblemen te voorkomen

Naast actief blijven en een uitgebalanceerd dieet handhaven, kunnen bepaalde veranderingen in levensstijl de beenbloedsomloop aanzienlijk verbeteren. Het bewegen van de benen zorgt ervoor dat er meer zuurstof in het bloed komt en spieren minder snel gaan verzuren. Vermijd langdurig zitten of staan, oefen een goede houding en overweeg om activiteiten waarbij je je benen verheft in je routine op te nemen. Voeg wandelingen toe aan je schema en zorg ervoor dat je regelmatig opstaat en strekt. Ook het dragen van compressiekousen kan helpen de bloedsomloop te verbeteren, vooral voor mensen die veel tijd zittend doorbrengen of lange afstanden gaan reizen.

De kracht van compressie met Normatec

Laten we het hebben over de Normatec, het dynamische luchtdrukmassagesysteem. Deze geavanceerde technologie maakt gebruik van gepatenteerde Precision Pulse-technologie om de bloedsomloop te verhogen, spieren te herstellen en zwellingen te verminderen. Met zeven compressieniveaus en ZoneBoost™ die biomimicry gebruiken, richt Normatec 3 zich nauwkeurig op vijf overlappende zones, waardoor de natuurlijke spierpompen en eenrichtingskleppen van de benen worden nagebootst. De compressiekousen zijn in wezen een herstellende massage die je benen sneller fris en weer helemaal ontspannen aan laten voelen. Normatec 3 creëert de ultieme massage-ervaring, en biedt een niveau van herstel dat voorheen exclusief was voor elite-atleten. Op deze manier ben je thuis altijd voorzien van de juiste apparatuur om je benen e laten herstellen.

Welke Normatec is geschikt voor jou?

De Normatec 3 biedt een volledige beencompressie ervaring die zich richt op je voeten, kuiten, knieën, dijen en hamstrings. Dit apparaat is perfect voor atleten en serieuze sporters die uitgebreide spiergroepen willen behandelen, evenals voor mensen die beroepsmatig langdurig staan of zitten. Ook voor sportscholen of fysiotherapeuten is het fijn om de Normatec 3 in huis te hebben. Op deze manier kan je clienten nog beter bedienen! 

Voordelen van de Normatec 3:

  • Volledige dekking: Behandelt het hele been, van voeten tot hamstrings.
  • Intensieve therapie: Aanpasbare drukniveaus van 30-110 mm/HG.
  • Professionele kwaliteit: Veel gebruikt door professionele atleten en fysiotherapeuten.

Nadelen van de Normatec 3:

  • Groot formaat: Moeilijk mee te nemen, neemt veel ruimte in beslag.

De Normatec Lower Legs biedt een veel compactere en draagbare oplossing, gericht op je kuiten. Deze slanke sleeves kunnen gemakkelijk in een gymtas passen en bieden compressietherapie voor de helft van de prijs van de traditionele boots. Deze sleeves kunnen gemakkelijk mee worden genomen naar bijvoorbeeld de sportschool of voetbalwedstrijd, maar ook voor op reis zijn deze sleeves perfect. Ook voor thuisgebruik kunnen de sleeves goed worden ingezet.

Voordelen van de Normatec Lower Legs:

  • Draagbaar en licht: Slechts 540 gram per paar, gemakkelijk mee te nemen.
  • Gebruiksvriendelijk: Eenvoudige bediening via de control unit of Bluetooth-app.
  • Betaalbaar: Prijs van €499 maakt het toegankelijk voor een breder publiek.
  • Snel en flexibel: Ideaal voor korte, gerichte sessies en kan zelfs tijdens het vliegen worden gebruikt.
  • Hoog drukbereik: Biedt een drukbereik van 40-200 mm/HG, wat meer agressieve compressie kan bieden dan traditionele boots!

Nadelen van de Normatec Lower Legs:

  • Beperkte dekking: Alleen gericht op de kuiten, geen behandeling voor hamstrings of quadriceps.

Conclusie

Voor de serieuze atleet is de Normatec 3 de beste keuze voor een diepgaande, volledige beentherapie. Ondanks de hogere prijs en grotere omvang, biedt deze de meest complete herstelervaring. Voor een actieve levensstijl is de Normatec Lower Legs perfect. Deze biedt gerichte kuitcompressie en is ideaal voor snelle herstelmomenten.

Deel met anderen