EMG Biofeedback bij het Trainen van Bekkenbodemspieren en de Behandeling van Incontinentie

producten
Geschreven door FysioSupplies, 01-10-24 12:20:42

Bekkenbodemspieren zijn cruciaal voor het ondersteunen van bekkenorganen en het beheersen van incontinentie. Ontdek in dit blog hoe EMG biofeedback helpt bij het trainen van deze spieren en het verbeteren van uw gezondheid.

Verder lezen

Kennisblog

De top 4 meest voorkomende voetbalblessures Geschreven door FysioSupplies, 25-03-22 15:50:00

Waarom hebben zoveel voetballers blessures? En hoe een fysiotherapeut patiënten die last hebben van deze blessures helpen? Je leest het in deze blog over de top 4 voetbalblessures en behandelingen hiervan.

Verder lezen
5 Shockwave tips voor beginners Geschreven door FysioSupplies, 14-03-22 08:45:00

Wat doe je als oefeningen en massages niet genoeg zijn? Als je patiënt last heeft van een nare peesontsteking of verkalkte slijmbeurs? Of als zijn of haar spierknopen zo sterk zijn dat er geen medicatie, injectie of dry needling behandeling tegenop kan? Lees het in dit blog!

Verder lezen
Fysiotherapie trends in 2022: dit zijn de verwachtingen Geschreven door FysioSupplies, 08-12-21 08:45:00

Het nieuwe zorgjaar 2022 staat voor de deur. Welke trends en ontwikkelingen staat de fysiotherapiebranche te wachten? Van een stijgende zorgvraag tot de inzet van e-health: hierbij de top 7 verwachtingen voor komend jaar. Lees er meer over in dit blog!

Verder lezen
Werken zonder contract: iets voor jouw fysiotherapiepraktijk? Geschreven door FysioSupplies, 08-12-21 08:45:00

Elk jaar weer een spannend moment: hoe gaan de zorgpremies eruitzien en hoe wordt fysiotherapeutische zorg vergoed? Er zijn fysiotherapeuten die, om verschillende redenen, besluiten om contractvrij te gaan werken. Maar wat zijn de consequenties als je besluit om geen contract te ondertekenen? In dit artikel ontdek je de belangrijkste voor- en nadelen van contractvrij werken.

Verder lezen
Dr. Bart Bartels wint 15e WCF Proefschriftprijs Geschreven door FysioSupplies, 02-11-21 14:27:00

Voor veel patiënten met Spinale spieratrofie (SMA) is het niet mogelijk om dagelijkse activiteiten vol te houden. Denk hierbij aan lichamelijke inspanning zoals wandelen, maar ook aan kleinere bezigheden zoals het schrijven van een boodschappenlijstje. Lees er meer over in dit blog!

Verder lezen
De basisopleiding musculoskeletale echografie was een goede zet Geschreven door FysioSupplies, 08-10-21 09:00:00

In België is musculoskeletale echografie nog niet zo wijdverspreid onder kinesitherapeuten. Veel mensen gaan ervan uit dat deze onderzoeksmethode alleen is weggelegd voor radiologen. Bovendien is er ook nog geen sprake van musculoskeletale echografie in de nomenclatuur voor kinesitherapie. Dat zorgt voor een grote drempel onder kinesitherapeuten. We vroegen Geoffrey naar zijn eerste ervaringen met echografie, lees hierover in dit blog.

Verder lezen