Hoe kies je de juiste weerstandsband?

Geschreven door FysioSupplies, 09-08-21 07:00:00
Social Share

Ons assortiment bestaat onder andere uit meerdere soorten banden en tubes van verschillende merken. Dat maakt het soms lastig om te bepalen welke het meest geschikt zijn voor jouw praktijk. In deze blog geven wij uitleg over onze banden en tubes en hoe jij ze het beste kunt inzetten om alles uit jouw begeleiding te halen.

Resistance bands

Resistance bands zijn elastische fitness banden van hoogstaande kwaliteit, waarmee je altijd en overal het hele lichaam kunt trainen. Ideaal dus voor onder andere fysio op locatie. Door het gebruik van resistance bands kun je de cliënten onder andere helpen de kracht te vergroten, flexibiliteit te verbeteren, spierdefinitie te verbeteren, gewicht te verliezen, of te herstellen van een blessure. De banden zijn klein en licht en kunnen hierdoor gemakkelijk meegenomen worden. Ook kunnen de banden goed mee worden genomen naar de sportschool, want er kan extra weerstand worden toegevoegd aan de gebruikelijke oefeningen die er worden gedaan. Met de banden kunnen ook veel rek en trek oefeningen worden gedaan. 

FysioSupplies heeft verschillende weerstandsbanden in haar assortiment. De Crossmaxx resistance bands zijn ideaal voor talloze oefeningen en zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal. De CanDo Multi-Grip Exerciser worden veel gebruikt in de fysiopraktijk. Deze banden zijn gemaakt van stof en kunnen worden gebruikt bij verschillende oefeningen. Zonder latex en poedercoating. Wasbaar na de training en gemakkelijk te drogen. De meeste banden zijn voorzien van verschillende weestandsopties, waardoor er altijd een weerstandsband is die bij uw wensen past.

Crossmaxx Resistance Band
Vanaf € 7,99 Regular Price € 8,12
plus minus
Pure2Improve Pro Weerstandselastiek
De prijs is afhankelijk van de opties die op de productpagina zijn gekozen
Vanaf € 6,99
Configureren
CanDo Multi-Grip Exerciser / Fitnessband - 1,8 meter
De prijs is afhankelijk van de opties die op de productpagina zijn gekozen
Vanaf € 6,66
Configureren
Power Band GT by Tiguar
Vanaf € 10,49 Regular Price € 13,73
plus minus

Power tube

Power tubes hebben een volledige latex tube en de handvatten zitten vaak bevestigd middels karabijn haken of stevige kunststof lussen. Deze banden hebben ook weer verschillende soorten weerstanden en kunnen gebruikt worden voor vele fitnessoefeningen. Ook zijn power tubes handig om krachttraining mee te doen. Het gebruik van bijvoorbeeld gewichten is dan niet noodzakelijk. Je traint altijd met je eigen lichaamsgewicht, en daardoor is de kans op blessures kleiner.

De LMX. Power tubes zijn perfect voor personal training, maar ook revalidatie kunnen deze power tubes goed worden gebruikt. De weerstandsbanden van Reebok zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber. Ze zijn voorzien van een beschermende buitenlaag. De banden hebben een lengte van 1,22 meter. Ze kunnen gemakkelijk opgerold worden en zo vervoerd naar iedere locatie

Power Tube (various levels)
De prijs is afhankelijk van de opties die op de productpagina zijn gekozen
Vanaf € 12,04 Regular Price € 13,41
Configureren
Reebok Power Weerstandsbanden
De prijs is afhankelijk van de opties die op de productpagina zijn gekozen
Vanaf € 28,96
Configureren
Muscle Power Fitness Power Tubes
De prijs is afhankelijk van de opties die op de productpagina zijn gekozen
Vanaf € 14,00
Configureren
Thera-Band Bodytrainer Flexibel Grip
De prijs is afhankelijk van de opties die op de productpagina zijn gekozen
Vanaf € 13,49 Regular Price € 16,60
Configureren

Hip Bands

De LMX. Hip band set is het perfecte hulpmiddel om de cliënt te helpen bij het trainen van het gehele onderlichaam. De set van drie weerstandsbanden worden geleverd inclusief tasje, waardoor ze ook ideaal zijn voor fysio op locatie. Hip bands zijn geschikt voor alle niveau’s. Beginners kunnen beginnen met het vergroten van hun spierkracht door het aanspannen van hun bilspieren, terwijl geavanceerde gebruikers meerdere banden kunnen gebruiken om de intensiteit en weerstand van hun training te verhogen. De banden zijn gemaakt voor het versterken van de billen en de glutes, maar ze kunnen ook zeer effectief worden toegepast voor trainingen van het bovenlichaam. Daarnaast verhoogt het gebruik van hip bands het uithoudingsvermogen, de flexibiliteit, de kracht en het bewegingsbereik van de oefengebieden.

De Hip band set bestaat uit drie hip bands in verschillende weerstanden.

Cobra resistance set

De Cobra resistance set is elastisch, waardoor je de cliënt een nog gevarieerdere training aan kunt bieden dan met bijvoorbeeld een normale battle rope. De cobra resistance set is geschikt voor het verbeteren van balans, kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie. Het is een echte full body workout in slechts één trainings tool. Touwen vechten namelijk terug, waardoor de cliënt harder moet werken en de Cobra resistance set dus de hele training effectiever maakt. De Cobra resistance set is makkelijk in gebruik, geschikt voor binnen en buiten en makkelijk mee te nemen. De ideale tool dus, voor zowel fysiotherapie in de praktijk als op locatie! In deze video is een aantal oefeningen te zien die men kan doen met de Cobra resistance set.

Deel met anderen